Čermak više nije na čelu Croduxa

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Ivan Čermak, predsjednik Uprave Croduxa više nije na čelu te tvrtke, ali ipak i dalje ostaje uz nju.

“Imam 71 godinu, vrijeme je da se povučem iz operativnih poslova i prepustim upravljanje tvrtke mlađima. Ja i dalje ostajem aktivan kada je riječ o strateškim planovima kompanije, bit ću u toku svega, a to znači da ću uvijek raditi. Ipak, mislim da je vrijeme da se odmorim od svakodnevnih aktivnosti, što znači da odlazim u nekakvu ‘polumirovinu'”, kazao je Čermak za Lider.

Čermak se povukao s prvim danom lipnja s pozicije predsjednika Uprave, a tu je poziciju prepustio Dragi Antić, dosadašnjoj članici Uprave.

U Upravi su kao članovi ostali Gordana Kronja i vlasnikov sin Hrvoje Čermak, uz četvero prokurista – Vladimira Kuzmića, Igora Crobrnju, te vlasnikovu suprugu Marijanu Čermak i Hrvojevu suprugu Andreu Čermak.



Povezane tvrtke u 2018. su zapošljavale ukupno više od 1200 radnika, ostvarile zbrojeno gotovo šest milijardi kuna prihoda i iskazale 139 milijuna kuna dobiti.

S tim rezultatima CRODUX je među deset najvećih sustava u Hrvatskoj i najveći koji ne konsolidira svoje podatke o poslovanju, a umirovljeni general Ivan Čermak prema prihodima svojih tvrtki jedan je od najmoćnijih hrvatskih poduzetnika – odmah iza Branka Roglića i Pavla Vujnovca, piše Lider.

Komentari