Cappelli: Španjolska se treba pridružiti inicijativi stvaranja europskog turističkog brenda

Ministarstvo turizma

Ministar turizma Gari Cappelli u sklopu službenog boravka u Kraljevini Španjolskoj održao je danas bilateralni sastanak sa španjolskom ministricom industrije, trgovine i turizma Maríjom Reyes Maroto Illera.  

Cappelli je prezentirao prioritete predsjedanja Hrvatske Vijećem Europske unije u okviru turističkog sektora koji se odnose na zagovaranje politika odgovornog i održivog razvoja s naglaskom na poticanje raznolikosti turističke ponude i razvoja turistički nerazvijenih područja.

Španjolska za stvaranje bolje prepoznatljivosti turizma u europskim politikama

Naglasio je i važnost upotrebe informacijskih i komunikacijskih tehnologija kao i digitalizacije turističkog sustava te potrebu da se za digitalne platforme za pružanje turističkih usluga uspostavi zajednička europska regulativa.

Cappelli je predstavio hrvatsku inicijativu za uspostavu europskog turističkog brenda za zajedničku promociju država članica na dalekim tržištima te pozvao ministricu Reyes Maroto Illera da se Španjolska pridruži inicijativi i podupre stvaranje bolje prepoznatljivosti turizma u europskim politikama i institucijama.



Uz navedeno, Cappelli je naglasio kako treba zajednički raditi na snažnijem povlačenju sredstava iz EU fondova za razvoj malog i srednjeg poduzetništva u turizmu.

Hrvatska je zanimljiva Španjolcima

“Vjerujem kako će se turistička razmjena dodatno povećati ponovnom uspostavom ureda Hrvatske turističke zajednice u Madridu, čije ponovno otvaranje očekujemo u 2020. godini u prostorima hrvatskog veleposlanstva u cilju minimalizacije troškova ureda. Za još jače povezivanje značajna je i izravna zrakoplovna povezanost koja napreduje iz godine u godinu te danas u zimskom redu letenja tri zrakoplovne kompanije lete na tri zrakoplovne rute između Hrvatske i Španjolske, a očekujem da se u budućnosti uspostaviti i redovita dnevna linija između Zagreba i Madrida”, naglasio je Cappelli.

Inače, Hrvatska je popularno odredište za Španjolce, a prošle godine je broj španjolskih turista u našoj zemlji porastao za 8,45 posto, a broj noćenja za 10,46 posto u odnosu na 2018.

Komentari