BURILOVIĆU, ODLAZI! ‘Čovjek koji je ‘nabavio’ diplomu na fakultetu u Banja Luci odlučio pokazati svoj nerad kao uspjeh’

Damir Krajac / CROPIX

Hrvoje Bujas, predsjednik Udruge Glas poduzetnika, komentirao je javni istup predsjednika Hrvatske gospodarske komore Luke Burilovića te još jednom istaknuo i nezadovoljstvo obveznim članstvom u komori.

”Danas je predsjednik HGK, Burilović, prozvao Udrugu Glas Poduzetnika u Temi dana na HTV 1 i 4, upravo prije nekoliko minuta, za niti manje niti viće, nego za “lov u mutnom”, uz to da nas je i praktički nazvao marginalcima na facebooku (društvenim mrežama), te populistima (držim da on zapravo nema pojma što to uopće znaći, samo je negdje skužio da je dobro tako napasti nekoga, u nedostatku argumenata, no prevario se).

Sve vas ovdje, vas 55 000, kao i sve tvrtke koje su se učlanile u UGP – njih 8000 sa 25 miljardi kn+ prihoda je nazvao “borcima na društvenim mrežama i lovcima u mutnom”!

Buriloviću, dok smo se mi VOLONTERSKI borili za “Otpis, a ne odgode”, i to ne samo na Facebooku, dapače, i u konstantnim razgovorima sa svim nadležnim ministarstvima i institucijama, medijskim pritiskom itd. itd….vi ste pozdravljali u medijima one prve Mjere Vlade RH i pozdravljali odgode i mrvice koje su bile prezentirane cijelom privatnom sektoru od kojeg se očekivalo da plati ceh krize, a nakon sto su zatvorili naše poslove i ne samo to, odgode su bile jedan od vaših prijedloga.



Čovjek koji je “nabavio” diplomu na fakultetu u Banja Luci (Univerzitetu za poslovne studije) i to u samo jednoj godini, je odlučio pokazati svoj nerad kao nekakav uspjeh, a izgleda da mu se stolica toliko trese da je odlčio napasti UGP jer eto, imaju hrabrosti postaviti javno pitanje – do kada će HGK biti prisilna udruga?

Buriloviću, odlazi! Odakle vam pravo vrijeđati, nažalost, i vaše (prisilne) članove?

HGK – postanite dobrovoljna Udruga sa adekvatnim vodstvom (kako je uopće moguće da jedan toliko potkapacitirani lik bude vaš predsjednik?) i vi ćete naći svoj prostor!

A jedini “lov u mutnom” je ovaj koji se događa zadnjih 30 godina, gdje na račun nas poduzetnika HGK lideri jedu, piju, tulumare i putuju po svijetu, sa izdašnim dnevnicama i primanjima.

Tražimo ukidanje svih parafiskalnih nameta, za razliku od HGK koji nije tražio nikad, ništa, pa niti plaćanje PDV-a po naplati, ukidanja plaćanje akontacije poreza na dobit, smanjenje PDV-a, ukidanje plaćanja poreza na dobit ukoliko se dobit reinvestira itd. itd.

Učlani se u UGP, neka nas “marginalaca” bude još više: https://glaspoduzetnika.hr/uclani-se/”, stoji u objavi.

 

Komentari