Bujas poziva Vladu da razriješi ministra Ćorića: Imenujte ministra gospodarstva koji će biti kompetentan za navedenu funkciju

Hrvoje Bujas Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Udruga Glas poduzetnika smatra nedopustivim da je gospodin Ćorić još uvijek ministar gospodarstva. Naime, ministar je već nekoliko puta pokazao da ga nije briga što hrvatsko gospodarstvo propada, što će propasti mnogobrojne tvrtke i obrti i što će desetci tisuća radnika ostati bez posla, smatraju.

“Smatramo da je nedopustivo da ministar Vlade Republike Hrvatske izbjegava preuzeti odgovornost, ponuditi konkretna rješenja i pokrenuti potrebne sustavne reforme koje bi omogućile opstanak malog i srednjeg poduzetništva.

Mnogobrojne poduzetnike u proteklim tjednima šokirale su izjave ministra Ćorića o stanju u našem gospodarstvu i o ozbiljnosti situacije. Iznenađeni smo izostankom konkretne pomoći i obeštećenja za djelatnosti koje se suočavaju s velikim padom prometa, a nisu formalno zatvorene. Moramo istaknuti i da Ministarstvo gospodarstva ignorira sve naše upite, molbe i prijedloge. Ministar Ćorić dopušta propadanje mikro, malih i srednjih tvrtki te se ponaša kao da se to njega ne tiče. U bezizlaznoj situaciji u kojoj su se našli mnogobrojni poduzetnici resorni ministar pokazao je neozbiljnost i nonšalantno ponašanje, a kap koja je prelila čašu je izjava “kako neće baš svi ugostitelji propasti bez izdašnije pomoći države kao što tvrde sami poduzetnici.“

Ponašanje ministra nedolično

Smatramo da je ponašanje ministra Ćorića u ovoj situaciji nedolično, a kao glavne probleme vidimo njegovu nespremnost na dijalog, nerazumijevanje problematike i nedostatak iskustva rada u privatnom sektoru. Imamo veoma neobičnu situaciju u kojoj jedan ministar gospodarstva nije ostvario niti jedan radni dan u privatnom sektoru. Uz to, dodajemo da je povezan uz mnogobrojne aktualne afere u kojima se otuđio novac hrvatskih poreznih obveznika.



UGP smatra da Hrvatska može ponuditi mnogo kvalitetniju i kompetentniju osobu da vodi Ministarstvo gospodarstva. U moru loših prethodnika, poduzetnici se ne mogu sjetiti goreg ministra gospodarstva od ovog kojeg imamo danas.

Ovim putem apeliramo na Predsjednika i Potpredsjednika Vlade da ministra Ćorića hitno razriješe dužnosti i imenuju ministra gospodarstva koji će biti kompetentan za navedenu funkciju. Također, inzistiramo u ime svih poduzetnika i obrtnika u Hrvatskoj da idući ministar bude netko tko ima iskustva u privatnom sektoru. Smatramo da će jedino takva osoba moći shvatiti konkretne probleme poduzetnika te da će biti otvorena za dijalog i suradnju”, stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik udruge Glas poduzetnika Hrvoje Bujas.

Komentari