BRNJAC: Na sastancima sam predstavila sve aktivnosti Ministarstva turizma i sporta koje doprinose ostvarenju UN-ovih politika odnosno Programa o održivom razvoju do 2030.

Damir Krajač/Cropix

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac sudjelovala je na sastanku Vijeća sigurnosti UN-a na temu žena, mira i sigurnosti te se sastala s čelnicama Ekonomskog i socijalnog vijeća i Ureda za međuvladina potporu i suradnju za održivi razvoj UN-a, priopćeno je u četvrtak iz ministarstva.

– Na sastancima sam predstavila sve aktivnosti Ministarstva turizma i sporta koje doprinose ostvarenju UN-ovih politika odnosno Programa o održivom razvoju do 2030. Naša nova strategija koja je u završnoj fazi, adresira sve izazove koji su prepoznati i na svjetskoj razini te prati trendove održivosti kao i zelene i digitalne tranzicije, prenosi se u priopćenju izjava ministrice Brnjac.

Hrvatska po njezinim riječima ima cilj kao zemlja predsjedateljica Odbora za održivost i turizam UNWTO-a posebno promicati i raditi na jačanju otpornosti turizma i njegovom održivom razvoju.

Na sastancima je Brnjac istaknula kako je Hrvatska osigurala značajan iznos sredstava iz europskih fondova kojima će se financirati projekti koji će doprinijeti ostvarenju tih ciljeva.Brnjac je u Hrvatskom centru Nikola Tavelić u New Yorku prisustvovala predstavljanju filma Stepinac – The Cardinal and His Conscience te se susrela s predstavnicima hrvatske zajednice.

Ministrica turizma i sporta će u New Yorku sudjelovati i na šestoj godišnjoj konferenciji u organizaciji Udruženja hrvatsko američkih profesionalaca (ACAP) pod nazivom Inovacije, suradnja i održivost, na kojoj će predstaviti strateško usmjerenje hrvatskog turizma za naredno desetljeće.

Posjet SAD-u iskoristit će i za sastanke s američkim turoperatorima i organizatorima putovanja važnim za hrvatsko tržište te za sastanke s članovima ACAP-a s posebnim fokusom na zdravstveni i wellness turizam, kaže se u priopćenju.

 

Komentari