Anđelko Ledić: Gostima ćemo ponuditi vrhunsku vinsku i gastronomsku ponudu

Anđelko Ledić, Facebook

Prvi vinski integralni hotel “Akademija graševine”, kapaciteta 60 ležaja otvara se u petak u Venju, nedaleko Kutjeva, čime se unapređuje smještajna ponuda toga dijela Slavonije.

Uz sadašnji restoran i prenoćište “Akademija graševine”, integralni hotel obuhvaća još Vilu Kitokret, u vlasništvu obitelji Sontachi, zatim Vilu Enjingi, u vlasništvu obitelji vinara Ivana Enjingija te Seoski turizam Škopec. Svi su ti objekti međusobno udaljeni nekoliko stotina metara.

Vlasnik “Akademije graševine” je požeški ugostitelj i kuhar Anđelko Ledić, koji ulaskom u turističku djelatnost proširuje svoju 30-godišnju ugostiteljsku djelatnost.

Vrhunska enogastro ponuda

“U proces integracije smještajnih kapaciteta dosad sam uložio od 150 tisuća do 200 tisuća kuna. Uz smještaj u objektima, našim gostima ponudit ćemo vrhunsku vinsku i gastronomsku ponudu, uključujući tradicionalna jela te specijalitete lovačke kuhinje”, rekao je Ledić.



Dodao je kako je kutjevački kraj poznat po odličnim vinima, a ljubiteljima vina, na poseban način predstavit će ih poznati sommelier Drago Humski.  Degustacije se organiziraju u vinskom podrumu “Akademija graševine”, ali će se održavati i u podrumima kutjevačkih vinara.

Osim toga, za goste će se organizirati dodatna ponuda koja uključuje odlazak u lov, vožnje biciklima, šetnje po okolnom slavonskom gorju te posjete obližnjem Parku prirode Papuk s adrenalinskim sadržajima i jedinstvenim geološkim parkom.

Turistička ponuda integralnog vinskog hotela težište stavlja na bike&wine ture. U suradnji s lokalnom agencijom, osmišljene su tematske ciklo i hiking ture za sve uzraste – od lakših tura, u kojoj može sudjelovati cijela obitelj pa do onih ekstremnijih za one koji su željni adrenalina

Uskoro manji kongresi i poslovni skupovi

Dodatna turistička ponuda organizira se u suradnji s Turističkom zajednicom Požeško-slavonske županije i Turističke zajednice Kutjeva. Ledić je napomenuo kako je pri kraju legalizacija dodatnih kapaciteta u Vili Enjingi, a tamo se nalazi i veća dvorana gdje se planiraju održavati manji kongresi i poslovni skupovi.

Treba napomenuti kako je u mnogim razvijenim zemljama integralni ili udruženi hotel uobičajena praksa, jer se njime omogućuje povezivanje postojećeg turističkog smještaja. Ti su objekti povezani jednom recepcijom, a gostima osim smještaja, pružaju usluge doručka te dodatnih turističkih sadržaja, dogovorenih s ostalim iznajmljivačima i ugostiteljima.

Komentari