Aladrović: Zahtjevi sindikata nisu realni

Josip Aladrović/Zeljko Hladika/PIXSELL

Na konferenciji u organizaciji The Economista “Svijet u 2022. godini” ministar Josip Aladrović komentirao je zahtjev sindikata javnih službi da se Temeljnim kolektivnim ugovorom uvede 13. plaća te da se povećaju osnovica za plaće i materijalna prava.

Ministar Aladrović rekao je da zahtjevi nadilaze opravdanost i financijski potencijal države.

– Mislim da se svi moramo složiti da su zahtjevi izrazito izdašni, i da nisu realni. Međutim, pred nama su pregovori, mi očekujemo da ćemo za pregovaračkim stolom postići određenu razinu kompromisa, za realne scenarije jesmo, međutim ono što je jučer predstavljeno zaista nadilazi opravdanost i financijski potencijal Republike Hrvatske, komentirao je Josip Aladrović, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Čelnici sindikata javnih službi jučer su u pregovorima zatražili uvođenje 13. plaće, porast osnovice za plaće i povećanje materijalnih prava te hitno povećanje cijene rada kako bi se zaustavilo iseljavanje.



Aladrović je objasnio i složenost situacije u kojoj se treba voditi računa o javnim financijama, s obzirom da će se sljedeće godine vjerojatno odobriti ulazak Hrvatske u eurozonu.

Komentari