ŽESTOKI OKRŠAJI Ruska vojska prodrla do Černobila

Foto: Reuters/Pixsell

Ruske postrojbe iz Bjelorusije prodrle su u četvrtak u područje blizu bivše nuklearne elektrane Černobil, izjavio je savjetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova, dok se borbe nastavljaju diljem zemlje.

Dijelovi južne hersonske oblasti više nisu pod ukrajinskom kontrolom, objavile su regionalne vlasti. Rusija je napad izvršila iz pravca Krima.

Lokalno ukrajinsko vodstvo u Donecku objavilo da su ruske snage pogodile tamošnju bolnicu, ubivši pritom četiri osobe.

Gradonačelnik glavnog grada, Kijeva, uveo je policijski sat i rekao da će se četiri postaje podzemne željeznice koristiti kao skloništa od zračnih napada.



Turska uprava za pomorstvo objavila je na Twitteru da je brod u turskom vlasništvu pogođen bombom blizu obale ukrajinskog lučkog grada Odese.

Uprava je dodala da nema žrtava i da je brod na sigurnom putu prema rumunjskom teritoriju.

Ukrajinska policija objavila je prije u četvrtak da je Rusija izvela 203 napada od početka dana i da se borbe odvijaju na gotovo cijelom ukrajinskom teritoriju.

Granična policija priopćila je da se ukrajinska vojska bori s ruskim snagama kod grada Sumija na istoku zemlje.

Ukrajinski ministar obrane izjavio je da su neki ruski vojnici zarobljeni, prenosi HRT.

Savjetnik ukrajinskog predsjednika precizirao je da su u tijeku žestoki okršaji u regijama Sumi, Harkiv, Herson, Odesa i na vojnom aerodromu blizu Kijeva.

Dodao je da strahuje da bi ruski padobranci mogli izvršiti desant i upasti u glavni grad Kijev.

Ruska Federalna obavještajna služba FSB objavila je da su ukrajinski graničari napustili sve položaje na rusko-ukrajinskoj granici, prenijela je agencija Interfax.

Komentari