Zbog napada u Beču pojačava se sigurnost u crkvama: Ne može se isključiti da je napadač planirao napasti ljude u crkvama

Austrija uvodi stroge sigurnosne mjere u crkvama u strahu od ponavljanja napada ranije ovoga mjeseca kada je islamist u Beču ubio četvero ljudi, a za koji se nagađa da su mu cilj bile bogomolje, rekao je u četvrtak ministar unutarnjih poslova.

Dvadesetogodišnjak, koji je rođen i odrastao u Beču, ubijen je nakon što je 2. studenoga pucao na prolaznike i goste barova. Zbog povezanosti s napadom Austrija istražuje 21 osobu, uključujući desetero pritvorenih.

“Na temelju istrage ne može se isključiti da je napadač planirao napasti ljude u crkvama”, rekao je ministar Karl Nehammer.

“Zbog toga ćemo od danas pojačati osiguranje crkvenih objekata”, dodao je.



Puno toga je nepoznato o tome što je prethodilo napadu 2. studenoga, uključujući to kako je napadač uspio neometano doći u centar Beča. Vlasti su priznale da su počinjene greške u načinu kako su se obavještajne službe bavile napadačem, posebno glede njegovih pokušaja da nabavi oružje u Slovačkoj i sastanaka sa stranim islamistima u Beču.

Ističu da se trebao tretirati kao veća prijetnja i pažljivije motriti.

Komentari