Završena obdukcija osmero mladih iz Posušja, sutra i u ponedjeljak pokopi

Posušje/Denis Kapetanovic/PIXSELL

Obdukcija tijela osmero mladih preminulih u tragediji u novogodišnjoj noći nedaleko Posušja završena je kasno popodne u subotu u Mostaru, no tužitelj koji vodi istragu nije mogao potvrditi da su se ugušili ispušnim plinovima iz agregata.

“Rezultate obdukcije i uviđajnih radnji s mjesta nesreće ćemo poslati u Sarajevo na vještačenje i tek nakon toga ćemo znati točan uzrok smrti”, rekao je tužitelj Županije zapadnohercegovačke Borislav Čuljak. Dodao je kako slijede toksikološka vještačenja koja će pomoći u rasvjetljivanju ovoga slučaja.

Po riječima tužitelja Čuljka, iz vikendice u kojoj su preminule četiri djevojke i četvorica mladića izuzeto je više dokaza uključujući agregat za proizvodnju električne energije za koji se neslužbeno tvrdi da je prouzročio smrt.

Dvoje mladih bit će sutra pokopano u Posušju, dok će ostalih šest biti pokopano u mjestu Rakitnu nedaleko od ovoga zapadnohercegovačkog gradića.



Misu za tragično stradale u ponedjeljak će u Posušju predvoditi biskup mostarsko-duvanjski, trajni upravitelj Trebinjsko-mrkanske biskupije Petar Palić.

U Bosni i Hercegovini je u subotu dan žalosti, dok je trodnevna žalost proglašena u Županiji zapadnohercegovačkoj.

Komentari