Zatvaraju se noćni klubovi i diskoteke, a restorani rade do ponoći

Ilustracija

Regionalne vlasti naredile su u petak zatvaranje diskoteka i noćnih klubova u Kataloniji na sjeveroistoku Španjolske nastojeći suzbiti širenje zaraze novim koronavirusom.

Civilna zaštita je također zatvorila koncertne dvorane koje imaju jedan podij i do ponoći ograničila rad noćnih klubova, restorana i kazina.

Mjere, koje stupaju na snagu u subotu i vrijedit će dva tjedna, uvedene su nakon što je u Kataloniji u 14 dana do četvrtka zabilježeno 8000 novih slučajeva, gotovo polovica od gotovo 16.410 u cijeloj Španjolskoj.

Regionalne vlasti su prije tjedan dana zatražile od 4 milijuna stanovnika Barcelone da ne izlaze osim u hitnim slučajevima. Zbog širenja koronavirusa nova su ograničenja uvele vlasti i u drugim regijama.Nakon nepunih mjesec dana od ukidanja strogih mjera, Španjolska je doživjela eksploziiju broja zaraza novim koronavirusom koji je već pokosio 28.432 života i zarazio više od 272.000 osoba.

Francuski premijer Jean Castex je preporučio u petak Francuzima da izbjegavaju put u Kataloniju, iako su granice ostale otvorene.

Komentari