Zastupnik Republike Srpske pohvalio Zorana Milanovića, a evo i zašto

Screenshot N1

Potpredsjednik Narodne Skupštine Republike Srpkse Denis Šulić pohvalio je hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića.

Denisu Šuliću se, očito, svidjela izjava Zorana Milanovića kojom je “poklopio” bošnjačke članove Predsjedništva BiH Željka Komšića i Šefika Džaferovića.

Šulić je na Instagram priču objavio fotografiju Milanovićeve izjave uz opis “Zoki Balboa“.

Na pitanje o optužbama Komšića i Džaferovića da se ulaguje Miloradu Dodiku i Aleksandru Vučiću, Milanović je samo rekao da je to sve već komentirao.



“To nisu ljudi poštenih namjera, ali neću im reći da su fašisti i šovinisti, što oni govore meni. Tu sam – napadni, udari, pljuni”, poručio im je.

Milanović je, naime, u utorak rekao da dobronamjernim doživljava poziv čelnika bosanskih Srba Milorada Dodika da se predsjednici Hrvatske, Srbije i Turske uključe u pregovore o budućnosti BiH jer je Daytonski sporazum praktično mrtav. Komšić mu je na to predbacio da se ponaša kao odvjetnik Dodikove i politike srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića.

“Ja znam što sam radio zadnjih 15 godina i kakvu sam vjeru i nadanja ulagao u neke ljude i u nekakve koncepte Bosne i Hercegovine. Naprosto to ne ide. Još u vrijeme Sulejmana Tihića to je imalo šanse, sad nema”, rekao je Milanović.

Hrvatski predsjednik je upozorio da nije dobra “ta jedna nasilna, bezobrazna, direktna prijetnja da će BiH biti ono kako nije zamišljena”.

Šulić je, inače, član Dodikovog SNSD-a i potpredsjednik je Narodne skupštine Republike Srpske.

Screenshot Instagram, izvor: Bild.ba

Komentari