ZAR SE TAKO BRINE ZA GRAĐANE? Vlasti beskućnicima iscrtali kvadrate na parkingu na kojem spavaju kako bi se socijalno distancirali

Twitter

U jeku globalne pandemije koronavirusa koja svakodnevno odnosi brojne živote, države diljem svijeta uvele su razne mjere za suzbijanje širenja virusa COVID-19.

Preventivna mjera koja je zajednička većini državama na globalnoj razini jest pozivanje građana da ostanu u svojim domovima i da se socijalno distanciraju kako se zaraza ne bi širila.

No, ono što radi Las Vegas potpuno je bizarno. Naime, dok hotelske sobe zjape prazne, vlasti su odredili da beskućnici spavaju na parkiralištu. Kako bi im pomogli u distanciranju za vrijeme pandemije, na parkiralištu su iscrtani kvadrati u kojima beskućnici mogu ležati i spavati na “sigurnoj udaljenosti” od onih koji dijele njihovu sudbinu.

Napomenimo i da su kasina prazna, a skloništa za beskućnike zatvorena. Las Vegas ima oko 2,3 milijuna stanovnika, a prema posljednjim podacima beskućnika je oko 6 500.



Gradske vlasti tvrde da je ovo privremeno rješenje, a beskućnike ne žele smjestiti u zatvorene prostore poput dvorana, stadiona i slično jer, u slučaju pojave većeg broja zaraženih, takvi će se prostori prenamijeniti i u njima će se smještati oboljeli, piše Times.

Do tada, beskućnici će se pridržavati preventivnih mjera, socijalno će se distancirati, a spavat će na parkingu.

Komentari