Zanimljivo istraživanje: U Indiji dvije trećine stanovnika imaju antitijela na koronavirus

Twitter

Indijski znanstvenici proteklih su tjedana i mjeseci vršili istraživanja vezana uz koronavirus, a rezultati su itekako zanimljivi. Naime, dvije trećine stanovnika Indije imaju antitijela na koronavirus.

Rezultati

Samo istraživanje je provedeno na uzorku od nešto manje od 30.000 ljudi, a ovo je bilo ukupno četvrto serološko istraživanje na razini ove države. Oko 400 milijuna stanovnika Indije, od ukupno njih 1,4 milijarde, nije imalo antitijela na koronavirus, pokazalo je istraživanje.

Također, 67,6 posto odraslih pozitivno je na antitijela protiv koronavirusa. Više od 62 posto odraslih nije cijepljeno. Od početka srpnja tek je nešto više od osam posto odraslih u Indiji primilo dvije doze cjepiva.

Izjava najvišeg vladinog savjetnika

Najviši vladin savjetnik, Vinod Kumar Paul, na konferenciji za medije kazao je kako je zapravo sada u tijeku drugi val i da je on sve osim bezopasnog: “Drugi val još uvijek traje. Opasnost od novog masovnog širenja zaraze itekako je još prisutna”



Paul kaže i kako su svi još uvijek izloženi virusu, stoga nema mjesta opuštanju: “Svaka treća osoba, bez obzira na to gdje se nalazite… još je uvijek izložena, dakle pandemija nije ni izbliza gotova.”

Neki stručnjaci upozoravaju da bi treći val mogao pogoditi djecu, stoga se Mumbai pridružio još nekim gradovima u izgradnji velikih pedijatrijskih odjela, kako bi zdravstveni sustav bio spreman ako se takav scenarij ostvari.

Komentari