Zanimljiv poziv: BBC-evu voditeljicu usred javljanja uživo zvao glasnogovornik Talibana

Screenshot: France24/Youtube

Suhail Shaheen, čovjek koji je trenutno na dužnosti glasnogovornika Talibana, jučer je, tijekom njenog javljanja uživo, nazvao BBC-evu voditeljicu Yaldu Hakin. Ona se javila.

Shaheen je voditeljicu nazvao na mobitel dok je vodila intervju, a iako je na početku bilu u šoku, brzo ga je stavila na zvučnik i počela ispitivati o događanjima u Afganistanu, prenosi The Sun.

Nakon što je potvrdio da je može čuti, Shaheen je započeo govor u kojem je obećao mir u ratom razorenoj zemlji. “Stanovnici Afganistana u Kabulu, njihova imanja i njihovi životi su sigurni. Nikome se nećemo osvetiti. Sluge smo naroda i ove zemlje”, rekao je.

Ipak, nije isključio “mogućnost javnog pogubljenja i kazni u obliku amputacija. “Ne to sada reći, to ovisi o sucima i zakonima. Suci će biti imenovani prema zakonu buduće vlade”, rekao je glasnogovornik talivana.



Potvrdio je da će se zemlja vratiti ekstremnoj verziji islamskog šerijatskog zakona: Naravno, želimo islamsku vladu, no poštivat ćemo prava žena i dopustiti im pristup obrazovanju”

Voditeljicu Yaldu Hakim pohvalili su kolege i ljudi na društvenim mrežama jer je uspjela zadržati prisebnost, piše N1.

 

Komentari