ZABRINJAVAJUĆI DETALJI Rasisti putem aplikacije za slanje poruka pozivali na pokretanje drugog građanskog rata u SAD-u

Američki Ured za domovinsku sigurnost otkrio je nove zabrinjavajuće detalje u pozadini kaosa i nereda koji se šire diljem SAD-a zbog ubojstva Georgea Floyda.

Bijeli supermatisti koriste se Telegramom, poznatom aplikacijom za slanje poruka, za međusobnu komunikaciju, pozivanje i ohrabrivanje svojih članova a nasilje i rasni rat u jeku kaosa, nereda i nasilnih prosvjeda koji su uzrokovani ubojstvom Afroamerikanca Georgea Floyda.

Ured za domovinsku sigurnost napravio je bilješku o aktivnostima te grupe, a o tome je izvijestio Politico.

Dokument koji je o aktivnostima te grupe bijelih supermatista na Telegramu sastavio DHS, podijeljen je policijskim dužnosnicima.



U dokumentu stoji da je dva dana nakon Floydove smrti dotična grupa na Telegramu “poticala svoje sljedbenike da provociraju nasilje i pokrenu ‘boogaloo’, termin koji koriste neki nasilni ekstremisti kao referencu za pokretanje drugog građanskog rata, tako da pucaju iz oružja u masama”.

Također, jedna poruka unutar te grupe pozvala je članove da “naprave okvir mase ljudi oko sebe”.

Stoji i da su “osumnjičeni anarhistički ekstremisti i ekstremistička milicija navodno planirali upasti i zapaliti glavni grad Minnesote, Saint Paul”.

U zaključku tog dokumenta stoji da DHS i dalje “drži na oku aktere domaće terorističke scene” koji su u prethodnim incidentima koristili događaje zaštićene prvim člankom američkog ustava, koji štiti slobodu govora, vjere i prakticiranja vjere te pravo na mirne prosvjede i okupljanja, prenosi Zimo.

Komentari