VULIN NAPAO MILANOVIĆA ZBOG OLUJE Poludio zbog predsjednikove rečenice u Gruborima! ‘Pokazali ste koliko ste iskreni’

Foto: Tanjug

Ministar obrane Republike Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da se na obilježavanju 25 godina ubojstva srpskih civila u zaseoku Grubori kod Knina moglo čuti sve ali ne i isprika i objašnjenje zašto je bilo potrebno četvrt stoljeća da se zločin prizna.

“Kada ubijete šest staraca to je šteta za Hrvatsku, kada protjerate 250.000 Srba i ubijete 2.000 Srba, to je razlog za proslavu”, izjavio je Vulin komentirajući obraćanje hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića na komemoraciji srpskim civilma u Gruborima kod Knina ubijenim 1995. godine u operaciji “Oluja”.

Iskrenost osude zločina, kako dodaje, ne mjeri se zakašnjelim obilascima grobova već sudskim presudama ubojicama koji su grobove iskopali.

Vulin je ocjenio da je Hrvatska poslije 25 godina priznala da je ubijanje šest nenaoružanih staraca zločin, javljaju srpski mediji.



“Čuli smo i da je streljanje srpskih staraca u selu Grubori nanijelo štetu Hrvatskoj, ali ne i da je akcija Oluja u kojoj su ih pobili, zločin”, rekao je Vulin.

“Svašta smo čuli, ali nismo čuli i riječi izvinjenja, ni objašnjenja zašto je bilo potrebno 25 godina da se zločin u Gruborima prizna. Nismo čuli zašto se Srbima već 25 godina ne omogućava povratak i ni zašto su zločinici iz Grubora oslobođeni svake odgovornosti”, rekao je ministar.

Komentari