Vučić: Zašto vrijede jedna pravila za Kosovo, a druga za Republiku Srpsku?

Kaže da Srbi ne treba da traže pravdu i smislen odgovor na pitanje kako je Albancima na Kosovu i Metohiji dato pravo na samoopredjeljenje, a Srbi u Republici Srpskoj, međunarodnim ugovorom definiranim teritorijem, nemaju to pravo.

Vučić je rekao da iz Republike Srpske postavljaju pitanja zašto vrijede jedna pravila za Kosovo, a druga za Srpsku, da Albanci na Kosovu i Metohiji imaju pravo na samoopredjeljenje, a Srbi u Srpskoj nemaju i po kojem je to principu međunarodnog prava?

Od političara iz međunarodne zajednice nema smislenog odgovora na to i neće ga ni biti, rekao je Aleksandar Vučić.

Dodaje da Srbi neće dobiti smislene odgovore ni pravdu, već trebaju da gledaju sebe i koliko mogu da učine za sebe.



– Ne diramo u BiH, poštujem je razumijemo sve, milijun puta sam to ponovio i pred Dodikom i Željkom i svima, što da im odgovorim, što da kažem tim ljudima. Јedan od najvećih europskih državnika je rekao, jedini koji je rekao sve si u pravu, ali moraš da razumiješ da je situacija drugačija i moraš da imaš pragmatičan pristup, zemlja ti ide dobro naprijed, čuvaj zemlju i ne ulazi dalje u to. Kažem im da to i radim ali im kažem po kom principu neko ima pravo, a neko drugi nema pravo, vjerujte mi nema odgovora – kaže Vučić, prenosi RTRS.

Dijalog s Prištinom je jedino moguće rješenje pitanja Kosova, smatra Vučić. Beograd je skoro sve ispunio iz Briselskog sporazuma, a Albanci samo 6 od 15 točaka, a o formiranju Zajednice srpskih Općina više ne žele ni govoriti.

– Јedina tema je bila kada ćete da priznate nezavisnost Kosova, a ono što je poklon od nas da ćemo mi da priznamo Srbiju. Јa sam nekoliko minuta to pažljivo slušao . Kurti se okrenuo i pet puta ponovio kada, kada , onda sam mu mirno rekao nikada – dodao je Vučić.

Komentari