VUČIĆ U RAŠKOJ: Ako krenu u nasilje – vi zaštitite narod, a mi ćemo biti uz vas. Srbija neće dopustiti Oluje, Bljesak!

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u Raškoj, općini na granici Srbije i Kosova, sastao se s građanima koji su stigli sa sjevera Kosova i Metohije, nakon dramatičnih događaja u Kosovskoj Mitrovici u srijedu uslijed kojih je više osoba zatražilo medicinsku pomoć.

Vučić je kazao u srijedu Srbima okupljenim u Raškoj, nakon incidenta na sjeveru Kosova, da će država što god da se dogodi, biti uz svoj narod na Kosovu i da će podržati njihovu odluku, ali ih i zamolio da razmisle kolika je cijena koju će svi morati platiti.

“Nemojte reagirati na nasilje, ali ako krenu u nasilje – vi zaštite narod, a mi ćemo biti uz vas. Samo imajte u vidu kolika je cijena koju ćemo svi morati platiti i zato je moja molba da to pokušamo izbjeći”, navodi agencija Tanjug.

Postoje tri razloga zašto ovo rade, rekao je Aleksandar Vučić u Raškoj okupljenim građanima.



“Prvo, zato što ih požuruju. Ima želje da se sve uruši i destabilizira. Njima je cilj slabljenje Srbije. Plašim se da imamo nekoga tko je potpuno iracionalan u Prištini. Imamo i neke zlonamjerne u međunarodnoj zajednici, koji žele sukobe ovdje. Volio bih da sačuvamo mir, i mislim da je to od presudnog značaja. Ali ću vam također reći – nemamo mi izbora. Srbija neće dozvoliti Oluje, Bljesak. Ja vas ne mogu pozivati da ulazite u sukobe s bilo kim. Razumio sam vašu odluku. Nisam glup da ne vidim da je to vaš dogovor. Šta god da se desi i kako god – Srbija će biti uz vas“, rekao je Vučić te dodao kako moli NATO da obavlja svoj posao, a Albance da ne pokušavaju nasiljem Srbe dovesti u red.

“Ako to učine, moj odgovor je – u toj borbi u kojoj moramo da štitimo našu djecu na KiM, ne samo da ćemo da ih zaštitimo, nego ćemo i pobijediti”, rekao je Vučić.

“Ja sam taj koji je kriv i koji je rekao da ne napadate ROSU. Sve njih sam molio. Zato danas živ nisam bio dok nisam vidio da će Sofronijević biti dobro. Rekao sam Lajčaku ‘Zauzdajte ih, ili ćemo mi’. On je rekao radimo na tome i onda su se povukli. Imali su podršku makar jedne države. I to nije zemlja EU”, nastavio je Vučić u svom obraćanju u Raškoj.

Komentari