Vučić se ‘obrecnuo’ na Hrvatsku i rekao kako hrvatski mediji protiv njega vode ‘neviđenu kampanju’

Twitter

Nakon sastanka u Istanbulu s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom, srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić rekao je da “nikad u suvremenoj povijesti nije vođena takva hajka u medijima u regiji” kao posljednjih dana protiv njega u Hrvatskoj. Naglasio je kako na tu kampanju neće odgovarati, ali da “treba razmisliti” zašto baš on smeta.

Novinarima beogradskih medija je rekao kako “u svim tim plaćenim tekstovima” ima “nekoliko tema, a onda dolazite do ključne – hoće li Srbija sustići Hrvatsku”.

“Ono što im je najbolnije, pored priča o tome kako Srbija nabavlja oružje i priča o srpskoj zastavi je onaj naslov ‘Neće nas Srbija još desetljećima stići'”, istaknuo je Vučić provladinoj komercijalnoj televiziji Pink.

Navodeći da je Hrvatska i dalje mnogo ispred Srbije, Vučić je rekao je kako Hrvatskoj čestita na postignutim rezultatima i uspješnom ostvarenju ciljeva i snova poput članstva u Europskoj uniji i NATO-u. Naglasio je da se se Srbija neće sramiti svojih uspjeha i nastavit će raditi svoj posao.


“Prije 15 godina bježali su nam za 15 milijardi eura ukupnog BDP-a, a ovu godinu završavamo s razlikom od plus-minus pola milijarde”, istaknuo je Vučić.

Dodao je da “Srbija sustiže i prestiže Hrvatsku po svim ekonomskim parametrima i to je ono što ih najviše boli”.

“Čestitam im još jednom na fantastičnoj turističkoj sezoni, radujem se zbog njih, ali se radujem i zbog naših tvornica, radnih mjesta, snažnije vojske koja nikog ne napada, niti ima želju, već štiti interese Srbije i srpskog naroda. Jedino što tražim je poštovanje. Ako hoće – u redu, a ako neće – nećemo im odgovarati”, zaključio je Vučić.

Komentari