Vučić: Presuda je slika i prilika političkog djelovanja Haškog suda

Čelnici Miloševićevih obavještajnih službi Stanišić i Simatović osuđeni su pred Haškim sudom zbog počinjenja zločina protiv čovječnosti te kršenja zakona i običaja ratovanja. Njigovu presudu komentirali su i aktualni srbijanski čelnici.

Hašku presudu bivšim čelnicima SDB-a Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću, srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić nazvao je “slikom i prilikom” političkog djelovanja Haškog suda.

Dodao je i kako su u  predmetima Gotovina i Markač “promijenjena pravila i sudska praksa” te se osvrnuo na “osvetu nad srpskim narodom”:

“Ta osveta koja se provodila nad srpskim narodom i državom je bila takva osveta za nešto što ne mogu da razumijem točno za što. I pored toga što ne želim da kažem da smo i mi bili anđeli i da nije bilo zločina sa srpske strane, naprotiv, doslovno je jeziva i samo se pitam ima li kraja”.



Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je kako oni nisu počinili nikakve zločine i nada se reviziji te presude.

Dodao je i kako Stanišića poznaje kao ozbiljnog i kvalitetnog čovjeka koji je imao pozitivnu ulogu na donositelje političkih odluka 90-tih da postupaju racionalno.

Odbačenu točku optužnice koja se odnosila na udruženi zločinački pothvat nazvao je pokušajem Haškog suda kojim su htjeli staviiti kolektivnu krivnju na Srbiju.

Komentari