Vučić ostaje posvećen razvoju dobrosusjedskih odnosa Zagreba i Beograda

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić poručio je u utorak, u razgovoru s hrvatskim veleposlanikom u Srbiji Gordanom Bakotom, da ostaje posvećen razvoju dobrosusjedskih odnosa Beograda i Zagreba te da očekuje da dvije zemlje u budućnosti prevladaju probleme proistekle iz različitih shvaćanja prošlosti.

U priopćenju povodom oproštajnog posjeta hrvatskog veleposlanika naglašeno je kako će srbijanski predsjednik nastaviti promicati stabilnost u regiji, vodeći politiku mira i suradnje.

Veleposlanik Bakota istaknuo je da Hrvatska za dva tjedna prvi put preuzima predsjedanje Europskom unijom, u trenutku kada se otvorila rasprava o novoj metodologiji pristupnih pregovora, te da Hrvatsku očekuje “posebna odgovornost prema najbližem susjedstvu” kako bi potporom proširenju bila jamac stabilnosti regije.

Vučić i Bakota suglasili su se da bi dvije zemlje trebale dati prioritet infrastrukturnom povezivanju i ekonomskoj suradnji.


Vučić je zahvalio Bakoti na profesionalnom i korektnom pristupu koji je pokazao tijekom diplomatskog mandata u Beogradu i poželio mu uspjeh na novoj veleposlaničkoj dužnosti u Berlinu, priopćeno je iz Vučićeva ureda.

Komentari