Vučić ne može bez Hrvata:. Spominjao je Oluju, Stepinca, krajišnike…

Poglavar Srpske Pravoslavne Crkve (SPC) patrijarh Irinej bit će u nedjelju pokopan u kripti Hrama Svetog Save u Beogradu, gdje je u devet sati započela liturgija koju predvodi mitropolit dabrobosanski Hrizostom.

Procesiji u najvećem hramu SPC-a nazoče državni vrh Srbije, čelnici Republike Srpske, predstavnici vjerskih zajednica i konfesija, a ispred hrama okupljeno je mnoštvo vjernika i poštovatelja patrijarha Irineja koji su prije početka liturgije mimohodom odali počast srpskom patrijarhu čije je tijelo izloženo pod staklenim poklopcem.

Vučić je na sprovodu održao govor u kojem je nahvalio Irineja. U jednom trenutku Vučić je spomenuo Oluju, a rekao je da je Irinej uvjerio papu Franju da Stepinca ne učini svetim.

“Šest godina već ima kako njegovim blagoslovom obilježavamo NATO-ovu agresiju. Ne plašimo se istinu svima reći”, rekao je Vučić, piše Index.hr. 



“Patrijarh Irinej blagoslovio je i vječno sjećanje i svakogodišnje održavanje zajedničkog spomena Srbije i Srpske povodom strašnog zločina počinjenog nad krajiškim narodom i Srbima krajišnicima. Zato svake godine uz suze i beskrajnu tugu obilježavamo stradanje našeg naroda u Oluji”, rekao je Vučić.

Nešto kasnije kazao je kako je Irinej nagovorio papu Franju da Stepinca ne proglasi svetim.

Komentari