Vučić: Epidemiološka situacija u Srbiji nije dramatična

Screenshot

Epidemiološka situacija u Srbiji nije dramatična, ocijenio je u srijedu srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, istaknuvši kako nema velikog broja umrlih i hospitaliziranih i da se Srbija “dobro drži” u odnosu na epidemiološku situaciju u okruženju i Europi.

Vučić je, u danu kad je srbijansko ministarstvo zdravstva službeno objavilo porast broja novozaraženih na 245 sa jučerašnjih 152, sugerirajući sugrađanima kako je “krajnje vrijeme” da se počnu ponašati “najodgovornije moguće”.

“Nisu to još dramatične brojke, da ne plašimo ljude, ali smo nagovještavali da dolazi teže vrijeme. Vidjeli smo to po postotku testiranih i postotku zaraženih koji raste”, rekao je Vučić za Radio-televiziju Srbije (RTS).

On je, komentirajući porast broja zaraženih u regiji i Europi, usporedio Srbiju i Hrvatsku sa današnjih 740 novozaraženih na dnevnoj razini, ocijenivši kako bi to, po broju testiranih i broju stanovnika, bilo kao da u Srbiji ima oko 1.300 novooboljelih.



U posljednja 24 sata u Srbiji je potvrđeno 245 novih slučajeva zaraze koronavirusom, potvrđenih među 6428 testiranih, dok je jedna osoba preminula.

Na bolničkom liječenju je 351 pacijent, od kojih su 22 na respiratorima.

Do sada su ukupno urađena 1 213 404 testa, registriran je 35.251 slučaj zaraze koronom, a umrlo je 768 osoba, uz stopu smrtnosti od 21,18 posto.

Dobro je to što u ovakvim uvjetima radimo kovid bolnice, što će do prosinca biti gotove, poručio je srbijanski predsjednik.

On je rekao da se o cjepivima pregovara i radi na tome da se cjepivo dobije “sa svih strana”.

“Pregovara se s Kinezima, Rusima, sa Zapadom oko svih vakcina”, rekao je Vučić, naglasivši da “raste panika” zbog naglih skokova broja zaraženih i da se Srbija “dobro drži” u postocima broja zaraženih, broja testiranih i broja stanovnika.

Vučić je, komentirajući mogućnost da škole budu zatvorene u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije, rekao kako nije dio medicinskog tima i da “ti ljudi znaju bolje”, ali da on “ne vidi veliki smisao” u zatvaranju škola.

Komentari