Vučić: Da vrijeđam Milanovića ne pada mi ni na pamet, on je izbor građana Hrvatske i time njihova slika i prilika

Nakon izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića o srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću da je bio “jedan od najistaknutijih ratnih huškača 90-ih te da stoga Srbija nema snažnu namjeru ući u EU”, oglasio se i Vučić te rekao kako “ne želi uvredama odgovarati na izjave predsjednika Milanovića o njemu”.

Naglasio je da poštuje hrvatsku državu, ali sa željom da “srpska država bude uspješnija u ekonomiji”.

Vučić smatra da Milanoviću smeta to što će Srbija ove godine prestići Hrvatsku po ukupnom iznosu BDP-a, i to za 300 do 600 milijuna eura razlike.

“A nekada su imali 15 milijardi eura prednosti u odnosu na Srbiju”, rekao je Vučić.


Dodao je da na Milanovićeve “niske i plitke uvrede” neće odgovarati uvredama, već pokazivanjem poštovanja prema hrvatskoj državi, ali sa željom da srpska država bude uspješnija u ekonomiji.

“Ali da ga vrijeđam (Milanovića) ne pada mi ni na pamet, on je izbor građana Hrvatske i time njihova slika i prilika, tako da ja taj narod da vrijeđam ne pada mi ni na pamet”, istaknuo je Vučić.

Za razliku od predsjednika Srbije, ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin nije se suzdržao od uvreda i u priopćenju je ocijenio da Milanović “spada u gluplje hrvatske političare”, objavio je N1.

Komentari