Vrhovni sud SAD odbacio je tužbu republikanaca u Pennsylvaniji

Twitter

Američki Vrhovni sud odbacio je u utorak zahtjev republikanaca koji su tražili da se odbaci 2,5 milijuna glasačkih listića koji su pristigli poštom u Pennsylvaniji, jednoj od ključnih saveznih država u kojoj je pobjedu odnio novoizabrani predsjednik Joe Biden.

Suci su odbili blokirati tu saveznu državu da formalizira Bidenovu pobjedu u Pennsylvaniji.

U kratkoj odluci Vrhovni sud je odbacio zahtjev koji su podnijeli kongresmen Mike Kelly, Trumpov suradnik i drugi republikanci iz Pennsylvanije koji su tužbu podnijeli 3. studenoga tvrdeći da je odluka savezne države o proširenju glasanja putem pošte iz 2019. nelegalna prema državnom zakonu.

Pennsylvanija je bila jedna od ključnih saveznih država tijekom predsjedničkih izbora. Biden je odnio 20 elektorskih glasova, pobijedivši Donalda Trumpa koji je u toj saveznoj državi pobijedio 2016. godine. Državni dužnosnici već su ranije potvrdili izborne rezultate u toj saveznoj državi.



Kako piše Reuters, nije bilo zapaženih neslaganja od strane bilo kojeg suca u Vrhovnom sudu koji ima konzervativnu većinu od šest prema tri, uključujući i troje suca koji su imenovani tijekom Trumpova mandata.

Komentari