Von der Leyen: Stojim ovdje s uvjerenjem da će uz hrabrost i solidarnost Putin doživjeti neuspjeh i da će Europa pobijediti

Foto: Twitter

Predsjednica Komisije Ursula von der Leyen u Europskom parlamentu govori o stanju Europske unije, nakon čega slijedi rasprava sa zastupnicima. Govori o radu Komisije u protekloj godini, planovima. Teme su brojne jer ruska invaziju na Ukrajinu se nastavlja, a Europa dočekuje jesen pritisnuta poskupljenjima i gospodarskim problemima.



Rat koji je Rusija pokrenula nije samo rat protiv Ukrajine, nego i rat protiv europske energije, gospodarstva, vrijednosti i budućnosti, rekla je u srijedu u Strasbourgu predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen.

– Ovo nije samo rat koji je Rusija pokrenula protiv Ukrajine. Ovo je rat protiv naše energije, rat protiv naše ekonomije, rat protiv naših vrijednosti i rat protiv naše budućnosti.Ovdje se radi o autokraciji protiv demokracije, rekla je u svom govoru o stanju Unije Ursula von der Leyen, odjevena u kombinaciji žute i plave boje, boja ukrajinske zastave.

I ostale su članice Komisije nazočne na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta odjevene u žuto i plavo.

Posebna gošća na ovogodišnjem govoru o stanju unije je supruga ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, Olena Zelenska.

– Stojim ovdje s uvjerenjem da će uz hrabrost i solidarnost (ruski predsjednik Vladimir) Putin doživjeti neuspjeh i da će Europa pobijediti, istaknula je von der Leyen.

Komentari