Von der Leyen je užasno uznemirena: Ubijen je njen poni; Sve se dogodilo 100 metara od kuće

Foto: Twitter

Sumnja se da je vuk ubio ponija predsjednice Europske komisije Ursule von der Leyen na njihovom imanju u Donjoj Saskoj. Objavila je da je cijela njena obitelj “užasno uznemirena”.

“Ta je vijest užasno uznemirila cijelu našu obitelj”, rekla je u svom priopćenju 63-godišnja von der Leyen nakon što je stradao njen poni Dolly.

Prema riječima njezina glasnogovornika, poni je imao 30 godina. Bio je na pašnjaku s drugim ponijem koji nije ozlijeđen.

Njemački list Bild piše da je suprug Ursule von der Leyen pronašao truplo ponija “samo oko 100 metara od obiteljske kuće”.Ministarstvo okoliša pokrajine Donja Saska, u kojoj živi obitelj von der Leyen, potvrdilo je sumnju na napad vuka koji se dogodio u četvrtak navečer u gradu Burgdorfu, sjeveroistočno od Hannovera, glavnog grada pokrajine.

Mrtva je životinja pronađena u petak na pašnjaku u četvrti Beinhorn, a uzorak ugriza upućuje na napad vuka, rekao je u subotu glasnogovornik ministarstva.

Prema glasnogovorniku ministarstva, nadležna poljoprivredna komora u pokrajini zabilježila je sumnju na ugriz, a u idućim danima bit će obavljena DNK analiza kako bi se utvrdilo je li ponija napao već poznati vuk.

Najnoviji podaci ministarstva pokazuju da u pokrajini Donja Saska živi 39 čopora vukova i četiri vuka samotnjaka. Riječ je o otprilike 350 vukova. Nedavno su vijesti o tome kako su građani možda vidjeli vukove bile i na naslovnicama lokalnih medija u Hannoveru.

 

Komentari