Video zagađene Neretve širi se društvenim mrežama: ‘Šteta što mobiteli ne prenose i miris’

Gospodin iz Mostara na svom je Facebook profilu podijelio zastrašujući video koji je podijeljen više od 230 puta, a objavio ga je prije svega par sati.

Uz opis videa navodi: “Ovo su novi kolektori i sistemi otpadnih voda. Šteta što mobiteli nemaju da prenose i miris”, sugerirajući i ne nasnosan miris koji se širi na tom mjestu, dok su drugi komentirali:

”Nisu ovo oborinske ni otpadne vode, nego podzemne. Kiša ih zamutila, ali ovo je pitka voda. Tako će nam Ljuban predstaviti kad vidi snimak…”, sugerirao je drugi na objašnjenje gradonačelnika Mostara otprije par mjeseci, a drugi korisnik ove mreže je dodao: “To sve ode u Neretvu”

U lipnju ove godine mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić govoreći nedavno za N1 o mostarskim kolektorima, rekao je kako se u Neretvu pušta čista voda.

 



Ono što u Neretvi završi, piše bljesak.info, daleko je od čistoga u što se mogu uvjeriti svi oni koji šeću obalama Neretve.

”Svježi” primjer je kanalizacija ispod ”novog mosta” gdje se, mimo kolektora u Neretvu izlijeva rijeka fekalija. Ovo nije jedini primjer da Neretva, koju se redovito proglašava opasnom za kupanje na mostarskom području – što se posebno zbog skokova sa Starog mosta ignorira, trpi zagađenje.

Ribari su u listopadu prošle godine obavijestili javnost o zamućenju rijeke na području ispod mosta Franje Blaževića u Mostaru. Naime, kako je tada objavljeno, do zamućivanja je došlo nekih 700 metara od mosta, s desne obale rijeke Neretve, iz kanala koji vodi iz Jasenice. Mjesec dana ranije građani su obavijestili javnost kako se ”užasno onečišćena” Radobolja na području Starog grada ulijeva u Neretvu.

Prvotno je objavljeno da je moguće da se radi o nafti ili fekalijama, ali je inspekcija rekla da je zagađenje ”prouzročila nečistoća koja curi iz kontejnera za smeće, a koju je kiša saprala u ovu rijeku”.

Komentari