VIDEO Vučić se zbunio kad je Trump rekao da Srbija seli svoje veleposlanstvo u Jeruzalem. Je li znao što potpisuje?

U Washingtonu je potpisan sporazum o normalizaciji gospodarskih odnosa između Srbije i Kosova. Sporazum su potpisali predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Avdullah Hoti. Potpisivanju u Bijeloj kući svjedočio je i američki predsjednik Donald Trump.

Američki predsjednik u jednom je trenutku prilikom potpisivanja sporazuma rekao da se Srbija obvezala preseliti svoje veleposlanstvo u Izraelu iz Tel Aviva u Jeruzalem.

Ali prema snimci koja se dijeli na društvenim mrežama čini se da je srbijanski predsjednik ostao malo zbunjen nakon Trumpovih riječi. U jednom trenutku vidi se da prebire po papirima na stolu te okreće glavu i komentira.

S njegovom reakcijom našalio se švedski političar Carl Bildt koji je na Twitteru napisao: “Ovo je trenutak kada je predsjednik Vučić informiram da će preseliti svoje izraelsko veleposlanstvo u Jeruzalem”.



 

Na Twitteru je izraelska ambasada izrazila je zadovoljstvo preseljenjem koje je u svjetskoj politici i dalje vrlo kontroverzno i većina zemalja i dalje ne priznaje Jeruzalem kao glavni grad Izraela. “Pozdravljam odluku Vlade da premjesti ambasadu Srbije u Jeruzalem, prijestolnicu Izraela. To je važan i hrabar korak koji svedoči o snazi našeg prijateljstva. Hvala predsjedniče Vučić  na još jednom povijesnom doprinosu jačanju naših veza!”,piše u objavi ambasade.

 

Komentari