VIDEO Šefica danske Agencije za lijekove nakon što je objavila obustavu cijepljenja AstraZenecom se onesvijestila

screenshot/twitter

Šefica danske Agencije za lijekove Tanja Erichsen objavila je na konferenciji za medije kako obustavljaju cijepljenje protiv koronavirusa cjepivom AstraZenece, te se nakon toga onesvijestila pred novinarima.

“Danska je prva zemlja Europske unije koja je trajno prekinula cijepljenje AstraZenecom. Rizik od poremećaja zgrušavanja je nizak, ali i dalje previsok da bi se nastavilo s cijepljenjem kako je planirano”, kazala je Erichsen, a potom se onesvijestila.

ICYMI – The head of #Denmark‘s medicines agency, Tanja Erichsen, collapsed during the press conference announcing the #AstraZeneca discontinuation.pic.twitter.com/gwG6roCiAa

— Disclose.tv ? (@disclosetv) April 15, 2021



Direktor danske zdravstvene uprave Søren Brostrøm odmah je reagirao i pomogao joj je dignuvši joj noge u zrak i okrenuvši je na bok. Erichsen je prevezena u bolnicu radi opreza, a kako javlja BBC, u potpunosti se oporavila.

Danska je postala prva zemlja koja je obustavila uporabu cjepiva AstraZenece, dok europski dužnosnici nastavljaju analizirati desetke izvještaja o vrlo rijetkim krvnim ugrušcima u kombinaciji s niskim trombocitima koji su se pojavili u zemljama Unije, kao i u Velikoj Britaniji.

 

Komentari