VIDEO Ruski specijalci upali u bunker pedofila i spasili dječaka kojeg su tražili 52 dana

Američki službenici naišli su informaciju o dječaku na darkwebu koji koriste i pedofili. Dojavili su sve Interpolu, a oni Moskvi. Dječaka su pronašli nakon 52 dana otmice…

S crnom kapom na glavi, u kaputu s krznom oko vrata, u mračnom stanu natrpanom starim namještajem ruski specijalci zatekli su sedmogodišnjeg dječaka koji je nestao 28. rujna na putu između školskog autobusa i svog doma u ruskom selu Gorkim.

U šokantnoj videosnimci spašavanja, specijalci su tijekom noći upali u skrovište gdje je bio zatočeni dječak. U maskirnim odijelima i s dugim cijevima, brusilicom su odvalili metalna vrata, pišu 24 sata.



Na snimci se vidi i kako specijalci prikliještenog drže muškarca kojeg su oborili na pod, a trenutak poslije spasitelji ulaze u drugu prostoriju gdje je bio dječak. Dramatična snimka završava pogledom djeteta prema kameri svojih spasioca.

Oteti ruski dječak spašen je nakon dojave iz mreže Interpola.

Službenici u SAD-u uspjeli su uspostaviti potencijalnu vezu između istaknutog korisnika “darkneta” i otmice u Rusiji. Darknet je inače, takozvani tamni dio Interneta preko kojeg se prenose informacije vezane uz kriminal i najzlokobnija djela, uključujući pedofiliju. Upravo takva informacija prokolala je darknetom i zapela američkim službenicima za oko. Proslijedili su je Interpolu i njihovoj mreži stručnjaka koji se bave zaštitom djece.

Vjerujući da je dječak još uvijek živ, Interpol je obavijestio Moskvu te su predali podatke i Interpolove međunarodne baze podataka vezane uz seksualno iskorištavanje djece.

Zahvaljujući tim informacijama ruski specijalci suzili su potragu. Identificirale su osumnjičenog i pretresle mu dom u kojem je bio i dječak.

Komentari