VIDEO Na internetu se pojavila još jedna snimka koja najbolje prikazuje snagu eksplozije u Bejrutu

U stravičnoj eksploziji koja je razorila dijelove Bejruta poginulo je 158 osoba, a više tisuća je ozlijeđeno. Eksplozija je uništila dio grada i napravila krater dubok 43 metra.

Iz Libanona su stizale brojne snimke eksplozije, a koliko je bila snažna, dokazuje činjenica da se čula čak i na Cipru. Sada se pojavila još jedna snimka koja pokazuje razornu snagu eksplozije. Na snimci se jasno može vidjeti kako je eksplozija uništavala sve pred sobom.

 Gotovo 10.000 ljudi okupilo se na Trgu mučenika, koji se navečer pretvorio u pravu bojišnicu između policajaca i prosvjednika koji su bijesni zbog eksplozije koja je bila kap koja je prelila čašu nezadovoljstva. Prosvjednici su pokušavali srušiti blokadu na cesti koja vodi do parlamenta. Neki prosvjednici probili su se u urede ministarstava i Udruženja libanonskih banaka. Poginuo je jedan policajac, a Crveni križ objavio je da je ozlijeđeno više od 170 ljudi.

Sirijska vlada izvijestila je da je među 158 ljudi, za koje je potvrđeno da su poginuli u eksploziji u bejrutskim lučkim skladištima, oko 45 sirijskih državljana. Sirijci su u Libanonu najzastupljeniji strani radnici koji su zaposleni u građevinarstvu, poljoprivredi i prijevozu.

Komentari