VIDEO Miltropolit Joakinije stigao na Cetinje vojnim helikopterom uz teško naoružanu pratnju

Screenshot Youtube

Ustoličenje mitropolita SPC-a u duhovnom središtu Crne Gore pokušali su spriječiti brojni demonstranti, a Joakinije je na kraju sletio na Cetinje u vojnom helikopteru zaštićen teško naoružanom specijalnom policijom.

Mitropolit Srpske pravoslavne Crkve crnogorsko-primorski na kraju je ipak ustoličen u  povijesnoj vjerskoj prijestolnici Crne Gore usprkos protivljenju tisuća prosvjednika koji su dva dana držali blokirane ceste prema Cetinju.

Mitropolit Joanikije sa patrijarhom Porfirijem na Cetinje doveden vojnim helikopterom crnogorskog ratnog zrakoplovstva Bell 412EP, a u pratnji teško naoružane specijalne policijske jedinice.

Time je i helikopter jedne NATO vojske sudjelovao u provođenju Vučićeve politike destabilizacije i širenja utjecaja u regiji.



Istvoremeno policijske snage probijale su barikade i prosvjede koristeći se suzavcem i šok bombama, dok su demonstranti u povlačenju zapalili zidove automobilskih gume u visini od dva metra.

Dio demonstranata i njihove vođe su uhićeni, a ovakvo postupanje policije osudila je čitava oporba.

Zvukovi šok bombi, hitaca, sirena i helikoptera nadglasal su crkvena zvona i pjesmu, što samo po sebi dovodi u pitanje miroljubivost namjera Srpske pravoslavne crkve.

Osim crnogorske oporbe, podršku demonstrantima izrazili su oporbeni političari u Hrvatskoj; vd. predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić te saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Marko Milanović Litre.

Komentari