VIDEO Migrant brutalno udario stariju ženu dok je prodavala povrće

Screenshot

U srijedu u 14.45, prema pisanju bosanskohercegovačkih medija, došlo je do napada u centru Tuzle u kojem je migrant brutalno udario stariju ženu.

Kako je javio Tuzlanski.ba, migrant iz Alžira je fizički napao i ozlijedio ženu F.A. (1955.) koja je nakon napada prebačena u tuzlansku bolnicu.

Riječ je o ženi koja prodaje povrće, a migrant ju je u jednom trenutku udario u glavu. Očevici incidenta koji se dogodio u naselju Sjenjak kažu kako je prije nego što je snažno udario ženu probleme pravio i zaposlenicima u trgovini ispred koje se sve dogodilo.

“Bio je vidno pod utjecajem nekih opijata (alkohol ili neka droga), u potpunosti je bio rastrojen i ponašao se agresivno. Snimao sam kako bih pokazao njegovo ponašanje ne sluteći da će upotrijebiti silu na ovakav brutalan način, čim je to učinio, savladan je do dolaska policije”, kazao je svjedok događaja N.Z. za Tuzlanski.ba.



Objavljena je i snimka napada na ženu.

Upozoravamo da je snimka uznemirujuća.

Policija je došla na mjesto događaja i privela nasilnika te su o svemu obavijestili nadležnog tužitelja.

Muškarac se također žalio na bolove, navodno zbog ranijih tuča u kojima je sudjelovao, pa je i on upućen u bolnicu na preglede.

Migrant je nakon pregleda u UKC-u Tuzla i nakon obrade u policiji pušten na slobodu već istog dana, uz prekršajni nalog, potvrdila je Amra Kapidžić, glasnogovornica Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona.

O ovom događaju Uprava policije MUP-a TK obavijestila je i Službu za poslove sa strancima, koja će poduzeti mjere iz svoje nadležnosti.

Komentari