VIDEO Megahjata izgorjela i potonula u more nedaleko od Sardinije, mediji hvale prisebnost hrvatskog kapetana

Veliki požar zahvatio je megajahtu Lady MM u moru nedaleko Sardinije. Jahta je potonula, a 17 članova posade i putnika spašeno je, javljaju mediji. Kapetan jahte je Hrvat, a još pet članova posade su hrvatske nacionalnosti. Svi su spašeni i dobro su, a veleposlanstvo iz Rima u stalnom je kontaktu s njima.

Talijanski mediji javljaju da se protupožarni alarm na jahti oglasio jutros oko 6 sati dok je jahta brodila od Caprija prema Porto Cervu. U trenutku izbijanja požara, nalazila se oko pedeset nautičkih milja od mjesta Capo Comino.

Akcija spašavanja

Lokalne službe odmah su pokrenule akciju spašavanja u kojoj su sudjelovala dva patrolna broda i helikopter. Po njihovom dolasku na mjesto havarije, na brodu su vidjeli samo vatru i gust dim, no nije bilo nikoga od članova posade.

Naknadno se doznalo da su oni napustili brod na motornom gumenjaku, te su živi i zdravi. Patrolni brodovi presreli su ih i odvezli na sigurno.Talijanski mediji hvale prisebnost kapetana broda hrvatske nacionalnosti. On je na vrijeme shvatio što se događa te je naredio zatvaranje golemih tankova u kojima se nalazilo više od sedamdeset tisuća litara dizela. Time je izbjegnuta još veća ekološka katastrofa, javljaju mediji, piše Jutarnji list.

Komentari