(VIDEO) KORONA-PARTY U SARAJEVU Pjevači i političari u restoranu organizirali proslavu usprkos mjerama zabrane

Iako su vlasti u Bosni i Hercegovini tek počele s popuštanjem protuepidemijskih mjera, mnogi od njih ne mare za to, a svemu svjedoči i događaj u sarajevskom Golf klubu u kojem se našlo nekoliko uglednih imena iz svijeta glazbe i tamošnje politike.

Iz Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo je potvrđeno da je restoran Golf Klub zatvoren nakon privatne zabave usprkos mjerama zabrane zbog epidemie koronavirusa. Dodaje se da će 16 osoba, koje su sudjelovale na rođendanskom slavlju, biti sankcionirano.

Nakon što je video na kojem se vide estradne ličnosti, političari, te osobe iz javnog i kulturnog života procurio u javnost “zahvaljujući” jednoj od prisutnih, na mjesto događaja odmah se uputila sarajevska policija.



U restoranu su bili, između ostalih, Hari Varešanović, Šerif Konjević, Halid Bešlić, ali i ministar u Vijeću ministara Staša Košarac, dekan Veterinarskog fakulteta u Sarajevu Nihad Fejzić, i drugi.

Usprkos činjenici da je na snazi zabrane okupljanja i rada ugostiteljskih objekata, na ovoj privatnoj zabavi nisu se poštovale ni mjere distance između osoba, niti su prisutni imali maske i rukavice, piše N1.

Povod za feštu bio je, kako doznaje N1 Sarajevo, rođendan jednog sarajevskog liječnika.

Komentari