VIDEO Konferencija Le Pen prekinuta: Prosvjednica podignula fotografiju nje i Putina u srcu

Screenshot: Bfmtv

Konferencija za medije francuske predsjedničke kandidatkinje Marine Le Pen je u jednom trenutku prekinuta nakon što je žena iz publike podigla plakat s fotografijom Le Pen i Putina u obliku srca, javlja Le Monde.

Riječ je o fotografiji susreta Le Pen i Putina iz 2017. u Parizu tijekom presice kandidata Nacionalnog skupa.

Zaštitari su odmah prosvjednicu oborili na pod te izbacili iz dvorane u kojoj je Le Pen govorila o brojnim aktualnim temama, prenosi Index.

Prije konferencije prosvjednici uzvikivali: Le Pen je Putinova sudionica!
Prije početka konferencije u Parizu prosvjednici su ispred zgrade dočekali Le Pen te uzvikivali da je “Putin ubojica” i da je “Le Pen Putinova sudionica”. Protukandidatkinja Emmanuela Macrona je oduvijek podržavala Putinovu politiku, čak toliko da su je u Europskom parlamentu prozvali “Madame Putin”.

Na početku presice Le Pen je rekla da joj je namjera obnoviti jedinstveno mjesto Francuske u svijetu s obzirom na to “da je Francuska zemlja kršćanstva, prosvjetiteljstva i humanizma”. Predsjednička kandidatkinja podsjetila je na riječi pape Ivana Pavla II., koji je izjavio da je Francuska “najstarija kćer Crkve”.

Le Pen: Obnovit ću tajnu diplomaciju
Osnovne su značajke Francuske, prema riječima Marine Le Pen, neovisnost, konzistentnost te podjednaka udaljenost od svih zemalja i država.

Kako kaže, ona to planira obnoviti. K tome, navela je da namjerava obnoviti “tajnu diplomaciju” jer smatra da je takva diplomacija najučinkovitija, prenosi Le Mond.

Le Pen kaže da namjerava ponovo ojačati bilateralizam jer smatra da je u sjeni multilateralizma. Istaknula je da prema Njemačkoj ne osjeća neprijateljstvo i da s tom državom misli uspostaviti čvršće bilateralne odnose premda su interesi dvije zemlje različiti.

“Bilateralizam je zapostavljen jer se previše značaja daje europskom projektu”, izjavila je Marine Le Pen.

 

Komentari