VIDEO Iran izveo napad na američku vojnu bazu u Iraku, najavili još snažniji odgovor

Najmanje je devet raketa palo u noći na srijedu na zračnu bazu Ain al Assad, u pustinjskom kraju na zapadu Iraka, u kojoj su stacionirani američki vojnici, rekao je za France Presse sigurnosni izvor a iranska televizija je objavila da je napad odgovor na ubojstvo generala Solejmanija.

Iranski Čuvari revolucije “potvrđuju da su (tu) bazu u Iraku pogodili s desetak raketa” i najavljuju “još snažniji odgovor” u slučaju američkog protunapada, objavio je na Twitteru PressTV, iranska informativna mreža na engleskom jeziku.

CNN je objavio snimku navodnog lansiranja raketa. Snimku napada na američku vojnu bazu pogledajte ovdje:


Američki predsjednik je obaviješten o napadu na američke objekte u Iraku i “pomno” prati situaciju, priopćila je u utorak navečer Bijela kuća.

“Obaviješteni smo o informacijama u vezi s napadima na američke objekte u Iraku. Predsjednik je obaviješten, pomno prati situaciju i dogovara se sa svojim timom za nacionalnu sigurnost”, rekla je Stephanie Grisham, glasnogovornica Bijele kuće.

Napad se dogodio nešto više od 24 sata nakon proturječnih informacija iz Sjedinjenih Država, gdje vojni vrh tvrdi da se američke snage povlače iz Iraka sukladno pozivu parlamenta a Pentagon niječe.

Nekoliko zemalja članica koalicije već je povuklo svoje vojnike iz straha od novih raketnih napada.

Američka agencija zabranila civilnim zrakoplovima let iznad Iraka, Irana i Perzijskog zaljeva

Komentari