Veliki udarac za Trumpa: Biden osvaja Wisconsin

Twitter

Joe Biden je u srijedu pobijedio u važnoj državi Wisconsinu, što je velik poraz za predsjednika Donalda Trumpa koji je 2016. ondje pobijedio Hillary Clinton, objavili su mreža CNN i New York Times, pozivajući se na američku novinsku agenciju Associated Press (AP).

Ta savezna država na sjevernoj granici Sjedinjenih Država nosi Bidenu još 10 elektorskih glasova, pa ih zasad ima 248, a Donald Trump 213.

Još se očekuju rezultati iz pet saveznih država, među kojima su Pennsylvania, Michigan, Georgia i Sjeverna Karolina.

Trumpov stožer zatražio prekid prebrojavanja glasova u Michiganu

Izborni stožer američkog predsjednika Donalda Trumpa zatražio je od suda u Michiganu prekid prebrojavanja glasova na predsjedničkim izborima u toj američkoj saveznoj državi.

“Podnijeli smo tužbu pred Žalbenim sudom Michigana kako bi se zaustavilo prebrojavanje glasova sve dok nam se ne omogući odgovarajući pristup. Također smo zatražili da se ponovno provjere svi listići koji su već prebrojani dok nismo imali pristup”, navodi se u priopćenju Trumpova stožera.

Zasad nema jasnog pobjednika u toj saveznoj državi koja osigurava 16 elektorskih glasova, prema Edison Researchu. Demokratski kandidat Joe Biden nalazi se u Michiganu u maloj prednosti pred Trumpom nakon 92 posto prebrojanih glasova.

Trumpov stožer je također zatražio novo prebrojavanje glasova u Wisconsinu, saveznoj državi u kojoj je Biden isto tako u minimalnoj prednosti.

Komentari