Veliki požar danima se širi Ciprom, četiri osobe poginule

pixabay/ilustracija

Veliki požar na Cipru širi se već drugi dan za redom, vremenske prilike ne idu u korist vatrogascima, a dosad su smrtno stradale četiri osobe.

Požar na Cipru bjesni uništavajući velike šumske površine, a prema izjavama dužnosnika riječ je o najgorem šumskom požaru u povijesti zemlje.

“To je najgori šumski požar u povijesti Cipra”, rekao je direktor Odjela za šumarstvo Charalambos Alexandrou.

Četiri osobe su pronađene mrtve, a pretpostavlja se da je riječ o nestalim egipatskim državljanima.



“Sve upućuje na to da su to četiri osobe koje su se vodile nestalima od jučer”, rekao je ministar unutarnjih poslova Nicos Nouris.

Požar, ojačan snažnim vjetrovima, zahvatio je površinu od 50 četvornih kilometara u podnožju planinskog lanca Troodos, području borove šume i gusto obraslog grmlja, a na Cipru su temperature proteklih dana premašile 40 Celzijevih stupnjeva.

Europska komisija je objavila kako u pomoć stižu kanaderi iz Grčke, a Italija također planira rasporediti snage. Za procijenu štete pogođenih područja angažiran je i satelit Kopernik.

Vatrogasci nastoje zaustaviti požar prije nego što zahvati područje Machairasa, borove šume te jednog od najviših vrhova na Cipru. Za sada je nepoznat uzrok požara, no policija je objavila kako ispituje 67-godišnjeg muškarca u vezi s požarom.

Komentari