Šesta večer prosvjeda u Srbiji gotovo bez incidenata, dominirale poruke vlasti

twitter

Šesti dan zaredom građani Srbije izašli su na ulice u Beogradu, Nišu, Čačku i još nekim gradovima. Nastavljaju se prosvjedi kojima izražavaju svoje nezadovoljstvo stanjem u zemlji, ali i načinom na koji se država bori protiv koronavirusa.

Završena je peta prosvjedna večer u Srbiji. Za ponedeljak, 13. srpnja, od 19 sati najavljeno je novo okupljanje.

Nije zabilježen gotovo niti jedan incident.

Mladić i djevojka preskočili su ogradu ispred Skupštine, popeli se uz stepenice gdje su razgovarali s policajcima u civilu. Nakon nekoliko minuta djevojka se vratila i prosvjednicima poručila da želi normalnu državu, da ne želi lopove.



Atmosfera ispred Skupštine se zagrijava. Ondje se nalaze i Dragan Đilas i Borko Stefanović iz Stranke slobode i pravde

Prosvjedi u Srbiji

Gepostet von N1 Hrvatska am Sonntag, 12. Juli 2020

Protuvladni prosvjedi potaknuti nezadovoljstvom epidemiološkom i političkom situacijom u Srbiji u subotu su, za razliku od prethodnih večeri, prošli bez incidenata i sukoba s policijom. Ispred Skupštine Srbije u središtu Beograda se okupilo između dvije i tri tisuće ljudi, ali tijekom večeri nije bio raspoređen nijedan kordon policije čije su postrojbe, opremljene za razbijanje demonstracija, bile u pripravnosti iza zgrade parlamenta.

Na prostoru ispred parlamenta najdulje se zadržala skupina od stotinjak demonstranata, pristaša desničarskog zastupnika Srđana Noga koji je ranije u subotu priveden pa pušten. Nogo je priveden na saslušanje pod sumnjom da je prethodnih večeri organizirao i poticao nasilni upad u Skupštinu Srbije, ali su kasnije pravosudne vlasti priopćile da nema razloga za određivanje pritvora, piše N1.

Komentari