Ugledni advokat otkrio detalje o Miloševićevim posljednjim danima: On je umro od iscrpljenosti

Wikipedia

Ugledni advokat Toma Fila otkrio je kako su protekli posljednji dani bivšeg predsjednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Miloševića. Fila, koji je bio Miloševićev advokat, rekao je da je Sloba u Hagu umro od iscrpljenosti, piše Kurir.

“Milošević umro od iscrpljenosti”

“Milošević je bio bolestan od angine pektoris. Nije imao šećer, kako su pričali. To je bolest s kojom ako živiš u dobrim uvjetima, umrijet ćeš od nečeg drugog. Međutim, on nije živio u dobrim uvjetima. On je živio u užasnoj situaciji. Dobivao je milijun papira dnevno. On je umro od iscrpljenosti”, rekao je Toma Fila gostujući u emisiji “Bez ustručavanja” KTV televizije u Srbiji.

Demantirao da je Milošević otrovan

Advokat je demantirao da je Milošević otrovan, kako se svojedobno spekuliralo u javnosti, i dodao da je savjetovao Slobu da se uopće ne brani pred Haškim tribunalom.

“Prvo sam mislio da treba imati branitelja. On je htio da se brani sam. Drugo, rekao sam mu da ne treba da govori uopće, da ne treba da se brani. Jer, ne priznaješ sud. Ako ne priznaješ sud, što se braniš. I obrnuto, ako se braniš, onda si priznao taj sud. Da je mene slušao, on ne bi otvorio usta, dodao je Fila.



Šutnjom tužiteljstvo doveo u “pat poziciju”

On smatra da bi Milošević šutnjom doveo Tužiteljstvo u “pat poziciju”.

“Tužiteljstvo u Haagu nije znalo šta da radi, ako se on suzdrži od obrane. Kada je ušao u sudnicu, oni su pravili banket i otvarali šampanjac. Prihvatio je da mu se sudi, a unaprijed mu se presuda zna. On je mislio da će pokazati nekome što je istina. To je isto kako kad bi jare pokušalo vuku da pokaže šta je istina. Haški tribunal je došao da ‘pojede’ Miloševića”, dodao je Toma Fila.

“Bio je jedan Hrvat koji je sudjelovao u zločinu u Srebrenici”

Advokat kaže da je Milošević napravio grešku kada je u Daytonu prihvatio osnivanje Haškog suda.

“Prihvatio je, ali za Bosnu i Hercegovinu. Međutim, oni su to protumačili, da kad si prihvatio jednom, prihvatio si u svim slučajevima. Bio je jedan Erdemović, Hrvat koji je sudjelovao u zločinu u Srebrenici.

Kada je njega Milošević predao Haagu, to je praktično značilo da priznaje taj sud. Osim njega, Milošević nikoga nije izručio. Poslije pada Miloševića, to je uradila nova, revolucionarna vlast, koja nije poštovala ni sud ni zakon.

I onda je Koštunica donio zakon o suradnji sa Haagom i 20 ljudi je otišlo u Haag. A Miloševića su poslali protiv odluke Ustavnog suda”, rekao je Toma Fila, prenosi Dnevno.hr.

Komentari