U svijetu 3.050.308 zaraženih, u Rusiji dnevni rekord

Pedja Milosavljevic / CROPIX

Broj zaraženih covidom-19 iznosi 3.050.308, prema podacima bolnice Johns Hopkins u utorak kada je Rusija objavila rekordni dnevni rast novooboljelih, gotovo 6,5 tisuća, a broj oboljelih ubrzano raste i u Brazilu.

Ukupno je potvrđeno 3.050.308 zaraženih koronavirusom u svijetu, a broj umrlih narastao je na 211.326, prema podacima te američke bolnice.

S 988.469 registriranih zaraženih, Sjedinjene Države zauzimaju tužno prvo mjesto, a također i po broju žrtava, njih 56.253 po istom izvoru.

Na drugom mjestu je Španjolska s 229.422 zaraženih i 23.521 žrtvom. S 26.977 umrlih Italija je na prvom mjestu po broju žrtava u Europi i druga u svijetu, ali na trećem po broju zaraženih 199.414.



Rusija

U Rusiji je, kako prenosi agencija Reuters, u utorak broj novozaraženih koronavirusom narastao za 6.411 što je rekordni dnevni rast, objavio je ruski krizni stožer za epidemiju te bolesti.

Time je u Rusiji ukupno 93.558 potvrđenih zaraženih.

Broj umrlih narastao je za 72, što je također dnevni rekord čime je ukupno u Rusiji od pandemije dosad umrlo 867 oboljelih.

Brazil

Brazil koji je od svih južnoameričkih zemalja najviše zahvaćen pandemijom koronavirusa ima 66.000 zaraženih, objavile su zdravstvene vlasti u ponedjeljak po mjesnom vremenu.

U nedjelju je 4.613 novooboljelih bilo dijagnosticirano što je nakon petka drugi dnevni rekord u broju novozaraženih otkako je izbila epidemija u Brazilu.

Broj mrtvih narastao je za 338 čime je dosad umrlo 4.535 osoba od posljedica koronavirusa, piše njemačka agencija dpa.

Prema Opservatoriju brazilskih sveučilišta broj mrtvih od koronavirusa udvostručio se u osam dana.

“To je početak najteže faze u Brazilu”, rekao je politolog Mauricio Santoro s Državnog sveučilišta Rio de Janeiro.

“Situacija kakvu smo vidjeli u drugim zemlji u Brazilu je otežana zbog teškog socijalnog stanja”, rekao je Santoro.

Bolnice su dosegnule maksimum u dijelovima Brazila jer broj oboljelih brzo raste i veći je nego što pokazuju podaci zdravstvenog sustava.

U Riju de Janeiru više nema kreveta na odjelima intenzivne skrbi u javnim bolnicama. U Manausu, glavnome gradu države Amazonas, hladnjak kontejner dovezen je ispred velike bolnic i u njega se smještaju tijela umrlih te se kopaju masovne grobnice, prenosi agencija dpa.

Komentari