U Švicarskoj od koronavirusa umrlo 540 osoba, u Nizozemskoj 1651; U Sloveniji i BiH se povećao broj slučajeva

U Švicarskoj je od izbijanja zaraze novim koronavirusom umrlo 540 ljudi, objavila je u subotu državna agencija za javno zdravstvo, dok je u petak bilo 484 umrlih.

Broj testiranih pozitivnih je s 19.303 u petak narastao na 20.278.

Broji smrtnih ishoda koronavirusa u Nizozemskoj je porastao za 164 i sada ih ima 1651, objavile su nizozemske sanitarne vlasti u subotu.

Nacionalni institut za zdravstvo (RIVM) je naveo da je broj zaraženih porastao za 6 posto na 16.627 u posljednja 24 sata.



Stvarni broj umrlih i zaraženih je viši od službenih podataka zbog nedostatnog broja testova na koronavirus, navodi RIVM.

U madridsku zračnu luku Adolfo Suárez – Barajas u subotu su počeli pristizati hrvatski državljani iz raznih dijelova Španjolske kako bi se navečer izvanrednim zrakoplovom Croatia Airlinesa vratili u Hrvatsku.

Hrvati iz Španjolske navečer se izvanrednim letom vraćaju kući; epidemija u toj zemlji posustaje

Hrvatski državljani počeli su autobusima i vlakovima pristizati iz svih dijelova Španjolske u madridsku zračnu luku Adolfo Suárez – Barajas. Croatia Airlines, u koordinaciji s hrvatskom vladom, iz Zagreba šalje svoj avion sa 174 mjesta u Lisabon od kuda će nastaviti put prema Madridu kako bi vratio hrvatske državljane u Zagreb.

Hrvati iz Španjolske navečer se izvanrednim letom vraćaju kući; epidemija u toj zemlji posustaje

POVEĆANJE BROJA ZARAŽENIH U SLOVENIJI Ukupno 977 zaraženih, 21 osoba preminula

Broj potvrđenih slučajeva koronavirusa u Sloveniji u petak se povećao za 43 nova slučaja, te iznosi ukupno 977, javljaju u subotu slovenski mediji, dok je među inficiranima do sada preminuo 21 oboljeli.

POVEĆANJE BROJA ZARAŽENIH U SLOVENIJI Ukupno 977 zaraženih, 21 osoba preminula

U petak je napravljeno 1.188 testova na koronavirus, a do sada je ukupno testirano preko 26.000 ljudi.

Sarajevo: Broj zaraženih premašio 600, BiH prijete socijalni nemiri i nova kriza

Broj zaraženih koronavirusom u Bosni i Hercegovini nastavlja se povećavati pa je do subote prešao 600 a istodobno stižu upozorenja kako toj zemlji prijete socijalni nemiri i destabilizacija ukoliko se teret sadašnje krize ne bi ravnomjerno raspodjelio.

“Teret moramo podnijeti svi i to je jedini način da izbjegnemo socijalne nemire i ne ugrozimo sigurnost u zemlji”, izjavio je predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović u intervjuu koji je u subotu objavio “Dnevni avaz”.

RASTE BROJ ZARAŽENIH Potvrđeno 600 oboljelih u BiH; Preminulo 18 osoba

Komentari