U Srbiji umrlo sedmero osoba, a 372 je novozaraženih koronavirusom

Twitter

U Srbiji je između utorka i srijede od posljedica koronavirusa umrlo sedam osoba, dok su među 9.653 testiranih potvrđena još 372 nova slučaja zaraze, priopćio je u srijedu član Kriznog stožera srbijanske vlade Zoran Gojković.

Na bolničkom liječenju je 4.501 pacijent, od kojih su 143 na respiratorima, rekao je Gojković na konferenciji za novinare Kriznog stožera

Od početka epidemije u Srbiji su testirane 650.744 osobe, registrirana su 24.892 slučaja zaraze, a od infekcije koronavirusom umrlo je 558 oboljelih.

Gojković je naglasio je da su na respiratorima 143 pacijenta, te da je to za 13 manje nego u utorak.



Odgovarajući na novinarska pitanja Gojković je ustvrdio kako je poravnavanje epidemiološke krivulje u proteklih nekoliko dana pozitivna posljedica mjera zaštite koje se primjenjuju, te apelirao da građani i dalje strogo vode računa o preventivi i poštivaju propisane mjere i preporuke.

Gojković je je potvrdio da među značajnim brojem preminulih ima pretilih osoba, te pacijenata s pratećim bolestima, poput dijabetesa.

On je ocijenio kako je “bilo potrebno dva do tri tjedna striktnog provođenja mjera zaštite da bi se došlo do smirivanja sitaucija, koja je eskalirala oko 10. srpnja”.

Komentari