U Srbiji otkriven ilegalni kamp migranata u blizini mađarske granice; Vulin: Nećemo dopustiti da migranti čine kaznena djela prema našim građanima

ilustracija, wiki

Na sjeveru Vojvodine, nedaleko od granice Srbije s Mađarskom otkriven je ilegalni kamp migranata. Prilikom policijske intervencije otkrivene su i osobe osumnjičene za krijumčarenje ljudi.

Policjska akcija izvedena je jutros na obali rijeke Tise, u općini Novi Kneževac. U akciji je otkriven ilegalni migrantski kamp te su uhićeni osumnjičeni za krijumčarenje ljudi i druga kaznena djela.

Prema priopćenju MUP-a Srbije, pronađene su “osobe i predmeti zanimljivi iz sigurnosnog aspekta” Migranti zatečeni u u ilegalnom kampu bit će premješteni u u Prihvatni centar Preševo, na jugu Srbije, dok će osobe osumnjičene za sigurnosnu ugrozu preuzeti pripadnici lokalne policije i Službe za borbu protiv terorizma.

‘Srbija nije prouzročila migrantsku krizu niti će je riješiti’

Prema riječima ministra unutarnjih poslova Srbije, Aleksandra Vulina, Srbija “nije prouzročila migrantsku krizu niti će je riješiti”. Poručio je kako će zakon biti primijenjen jednako prema migrantima i građanima Srbije.



“Nećemo dopustiti da migranti čine kaznena djela prema našim građanima, ali nećemo dopustiti niti da se građani iživljavaju i čine kaznena djela prema migrantima. Zakon vrijedi za sve”, rekao je Vulin.

U Srbiji se prema službenim podacima, nalazi 4004 migranata, najviše iz Sirije, Afganistana, Bangladeša i Pakistana, a podaci o broju njih izvan državne skrbi prilično su nepouzdani.

Komentari