U Srbiji nagli porast broja novozaraženih, skoro 800 osoba dnevno

Ilustracija Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Posljednjih dana Srbija bilježi velik broj novozaraženih koronavirusom, a u posljednja 24 sata pozitivno je testirano čak 792 osobe.

U posljednja 24 sata u Srbiji je na koronavirus testirano 11.411 osoba, od kojih je pozitivno 792 dok su. Tri osobe su preminule. Na respiratorima je 17 pacijenata.

Među hospitaliziranim pacijentima, više od 90 posto njih nije cijepljeno, dok oni koji obole od koronavirusa, a ,cijepljeni su, imaju lakši oblik kliničke slike i ne zahtjevaju bolničko liječenje. Među njima ipak ima i onih koji završe u bolnici, a razlozi mogu biti kronična oboljenja koja zahtjevaju liječničku pomoć.

Prema podacima kojima se raspolaže, u bolnicama ima pretežno necijepljenih pacijenata. Njihova klinička slika se kreće od srednje teške do lakše, dok je manji broj onih koji imaju teži oblik, prenosi Blic.rs, a prenosi Dnevnik.hr.



”Oni koji se zaraze, a primili su obje doze uglavnom imaju lakši oblik, što je i cilj cjepiva jer ne postoji cjepivo koja će vas zašititi 100 posto, ali vas može sačuvati od odlaska u bolnicu ili od težeg oblika, istaknuo je epidemiolog i član Kriznog stožera Branislav Tiodorović.

Komentari