U Srbiji na respiratoru 289 pacijenata: ´Najgore tek dolazi, imat ćemo eksploziju nakon Nove godine´

HRT

Situacija s koronavirusom u Srbiji teška je i neizvjesna. U posljednja 24 sata zabilježeno je gotovo 8000 novozaraženih.

U posljednja 24 sata Srbija ima 7818 novozaraženih koronavirusom. Preminulo je 57 osoba, a na respiratorima diljem zemlje je 289 pacijenata.

“Ponašanjem kao da se ništa ne događa, imat ćemo eksploziju poslije Nove godine. Nije naš najveći problem to što se dogodilo, nego ono što će doći. Dolaze novogodišnji praznici, čak i ako uspijemo mjerama to malo smiriti, imat ćemo eksploziju poslije Nove godine”, rekao je Epidemiolog i član Kriznog štaba doktor Predrag Kon za N1 Srbiju.

Govoreći o odlukama koje su uvedene s ciljem sprječavanja širenja koronavirusa i eventualnim propustima, rekao je da tu nema “pitanja greške”.



Od početka epidemije u Srbiji su od posljedica zaraze koronavirusom dosad preminule 2052 osobe. Povećan je i broj zaraženih u ustanovama socijalne skrbi i domovima za smještaj odraslih i starih.

Stručnjaci upozoravaju da je epidemiološka situacija u Srbiji “teška i neizvjesna” te ukazuju kako je broj hospitaliziranih iz dana u dan sve veći, piše Dnevnik.hr 

Komentari