U Srbiji 386 novozaraženih i 18 preminulih, Brnabić: Ovo je jedan od najgorih dana od početka borbe s virusom

Premijerka Srbije Ana Brnabić održava izvanrednu konferenciju za medije zbog situacije s koronavirusom u Srbiji. 

“Danas je po velikom broju parametara najgori dan od početka borbe s virusom. U zadnja 24 sata čak 18 osoba je preminulo. 138 osoba je ne respiratoru. 386 osoba je novozaraženo. Najkritičniji je i dalje Beograd, pa Šabac. Dramatično pogoršanje vidimo u cijeloj regiji”, kazala je.

Zamolila je građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera. “To je nošenje maski u zatvorenim prostorima, držanje distance od metar i pol, pranje ruku…Da budemo maksimalno disciplinirani. Mi nećemo zazirati od restriktivnih mjera, kako bi sačuvali zdravlje ljudi. Moje mišljenje je da bi najefikasnije bilo uvođenje izvanrednog stanja, ali se trudimo da ovaj puta imamo drugačiji pristup, jer je ovo borba koja će trajati dugo”, kazala je.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je danas “najgori dan od početka korone”, kao i da će se posljedice prosvjeda u glavnom gradu tek vidjeti. Dodao je da se to očekuje tijekom sljedećih četiri do pet dana.



“Ljudi, dajte da sačuvamo zdravlje, nasilu vlast nitko neće uzeti. Ako mislite da ćete dovesti tajkuna jednog ili drugog na vlast – nećete. Osim što ćemo pokazati koliko smo nevjerojatno neodgovorni i koliko se neozbiljno ponašamo“, poručio je Vučić.

Komentirajući prosvjede, rekao je da su “uvijek dopušteni, ali organizirati prosvjede u vrijeme epidemije pokazuje nevjerojatnu neodgovornost”. Kako je kazao, brine ga činjenica da pojedinci misle kako je normalno dolaziti na skupove i zaraziti jedni druge, piše Blic.

Komentari